انواع جرایم رایانه ای
انواع جرایم رایانه ای
با پیشرفت تکنولوژی به نسبت تغییرات، جرایم جدیدی واقع می شوند که با تولید انبوه رایانه و فضای مجازی، جرایم رایانه ای نیز محوریت یافتند. به طور کلی جرایم رایانه ای تمامی جرم های قابل پیگیری در بستر رایانه هستند؛ به دلیل رخداد اینگونه جرایم قانونگذار مجبور به تصویب قانونی جدید برای جلوگیری از بی نظمی شده است.
بررسی جرایم رایانه ای و تبعات آن
"در جدول زیر چارت های اقتصادی ویژه شرایط کرونا برای ملاقات تلفنی با وکیل در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است تا به جای مراجعه به وکیل با او تماس بگیرید و به علت کرونا از احقاق حقوق خود باز نمانید"
درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه شش رقمی) | ۰۲۱-۴۷۶۲۵۹ |
چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری
|
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) |
۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل |
۱۰.۰۰۰هزار تومان |
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل |
۲۰.۰۰۰ هزار تومان |
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل |
۴۰.۰۰۰ هزار تومان |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل |
۶۰.۰۰۰ هزار تومان |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل |
۱۰۰.۰۰۰ هزار تومان |
ساخت درگاه پرداخت آنلاین در دست اقدام است (از صبوری شما سپاسگذاریم) |
برای مشاوره با وکیل یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل می کند. |
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید |
جرایم رایانه ای در سال 99 شامل چه مواردی است؟
مشاوره حقوقی فوری در خصوص بزه دیدگی از جرایم رایانه ای
دسترسی غیر مجاز یکی از عناوین مجرمانه در جرایم رایانه ای است، اگر فردی به طور غیر مجاز به داده های امنیتی و اطلاعاتی یا مخابراتی و ... دسترسی پیدا کند به حبس از نود و یک روز تا یک سال و جزای نقدی معین شده طبق قانون محکوم خواهد شد.
شنود غیر مجاز نیز یکی دیگر از مصادیق جرایم رایانه ای است، شنود غیر مجاز و دسترسی به اطلاعات صوتی و ارتباطات جرم است و به منظور مجازات این جرم فرد خاطی به حبس از شش ماه تا دوسال و یا جزای نقدی محکوم می شود.
جاسوسی رایانه، دسترسی به داده های محرمانه و در حال انتقال به منظور جاسوسی جرم است، اگر فردی به این کار اقدام کند به حبس از یک تا سه سال و جزای نقدی محکوم می شود، انتقال داده های مذکور به فرد دیگری که صلاحیت ندارد فرد را محکوم به حبس از دو تا ده سال می نماید. اگر شخصی اطلاعات و داده ها را در دسترس سازمان و گروه دیگری قرار دهد به حبس از 5 تا 15 سال محکوم می گردد.
جعل رایانه ای مصادیق بسیاری دارد اما به طور کلی جعل رایانه ای موجب می شود تا مرتکب به حبس از یک تا 5 سال و جزای نقدی و یا هر دوی آن ها محکوم شود. جعل رایانه ای یکی از انواع جرایم رایانه ای است، برای مثال اگر فردی در اطلاعات و یا تراشه های اطلاعاتی تغییری ایجاد کند به جرم جعل رایانه ای محکوم می شود.
از دیگر عناوین جرایم رایانه ای می توان از سرقت و کلاهبرداری نام برد، در فضای مجازی و بستر رایانه نیز ممکن است کلاهبرداری و یا سرقت های مختلفی صورت بگیرد. اگر کسی به طور غیر مجاز داده ها و اطلاعات رایانه ای را برباید، به جزای نقدی و حبس محکوم می شود.
جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی در رایانه و فضای مجازی، هر کس به وسیله رایانه اقدام به پخش و نگهداری محتویات مستهجن کند به حبس از نود و یک روز تا دو سال و جزای نقدی محکوم می گردد. مجازات جرم ذکر شده با توجه به برخی جزئیات ممکن است متفاوت شود، مثلا اگر محتویات مستهجن به کمتر از 10 نفر ارسال شود مرتکب به جزای نقدی محکوم می شود.
جرایم رایانه ای یکی از انواع جرایم گسترده است که برای بررسی ابعاد مختلف آن بهتر است از مشاوره حقوقی استفاده شود، اگر می خواهید مصادیق بیشتر این جرایم را بدانید از مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل تمام وقت استفاده کنید.
قدرت تحت پیگرد قرار دادن مجرمین رایانه ای در ایران چقدر است؟
وکیل پایه یک جرایم رایانه ای
بیشتر مجرمین رایانه ای در ایران قابل شناسایی و پیگیری هستند، پلیس فتا با بررسی اطلاعات و آی پی افراد و کامپیوتر ها می تواند مرتکبین جرم در فضای مجازی و رایانه را دستگیر کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر از عملکرد پلیس فتا می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین در هر زمان و مکان استفاده کنید.
آیا در سال 99 فقط هکر ها مجرمین رایانه ای هستند؟
یکی از انواع جرایم رایانه ای هک و دسترسی غیر مجاز به اطلاعات اشخاص و سازمان ها است، اما در سال 99 فقط هکرها مجرمین رایانه ای به حساب نمی آیند، کلاهبرداری و سرقت، فحاشی در فضای مجازی و رایانه، پخش اطلاعات و محتویات مستهجن از دیگر مصادیق جرم های رایانه ای هستند.
نقش پلیس فتا و وزارت ارتباطات در مقابل مجرمین ریز و درشت رایانه ای چیست؟
پلیس فتا مرجعی برای رسیدگی به جرایم رایانه ای است و وزارت ارتباطات یکی دیگر از نهاد های کمک کننده به پلیس فتا است، نقش پلیس فتا و وزارت ارتباطات در مقابل مجرمین مختلف این است که به جرایم به طور کامل رسیدگی کنند و با استفاده از ابزارهای لازم نسبت به جلب و گرفتن متهم اقدام کنند.
چگونه یک ناآگاهی می تواند ما را به عنوان ناقض امنیت ملی در دادگاه محکوم کند؟
هک تلفن همسر به هر دلیلی جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد
در اغلب مواقع به دلیل یک ناآگاهی و اشتباه ممکن است زندگی یک انسان دستخوش تغییر شود، یک اشتباه و خطا نیز می تواند موجب شود شما یک ناقص امنیت ملی به نظر برسید. ارتباط با سایت های دفاع ملی دشمن و کشورهای بیگانه، کشف حجاب به عنوان ترویج فرهنگی دشمن از نمونه های همکاری به بیگانگان است. عضویت در هر سایت و یا هر اقدامی مربوط به دشمن می تواند شما را به عنوان یک ناقض امنیت ملی در دادگاه محکوم کند.
نتیجه گیری:
- جرایم رایانه ای عناوین مختلف و گسترده ای دارند که برای کسب اطلاعات از هر جرم به طور خاص می توان از مشاوره حقوقی فوری و پیشگیرانه استفاده کرد. جرم هک و انواع آن مثل هک تلگرام، هک اینستاگرام و هک واتساپ در ایران جرم انگاری شده است. بازداشت هکر طبق قانون مجازات اسلامی ایران پیش بینی شده است. انجام چالش های اینستاگرام با محتویات مستهجن، فحاشی در کامنت ها، فحاشی در شبکه های اجتماعی و یا توهین در کامنت و مزاحمت در دایرکت در جهان سوم و فرهنگ جهان سومی به نظر عادی می آید اما هر کدام از این جرایم به طور خاص جرم انگاری شده اند. گرسنگان جنسی مجازی فرهنگ استفاده از شبکه مجازی را ندارند و از خلاء های امنیتی برای ترویج هرگونه کار نامناسب و غیر اخلاقی ای استفاده می کنند؛ به طور کلی قانونگذار در جمهوری اسلامی ایران سعی در جرم انگاری جرایم رایانه ای داشته و تمام تلاش پلیس فتا بر مجازات کردن مجرمین است.
برای بررسی بیشتر موضوع جرایم رایانه ای می توانید از مشاوره های حقوقی وکیل تلفنی استفاده کنید که این مشاوره ها شامل اقلام زیر اند:
پرسش و پاسخ فوری حقوقی با وکیل تمام وقت، مشاوره حقوقی شبانه روزی با وکیل زن و مرد تمام وقت، مشاوره در هر مکان و زمان، مشاوره حقوقی تلفنی فوری، مشاوره حقوقی فوری، مشاوره حقوقی پیشگیرانه، مشاوره حقوقی فوری و تلفنی، مشاوره حقوقی سریع، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی ویژه تلفنی، مشاوره حقوقی آنلاین ویژه، مشاوره حقوقی تلفنی و...
برخی از پرسش ها و پاسخ ها در حوزه جرایم رایانه ای:
-
آیا استفاده از مشاوره در جرایم رایانه ای تاثیری دارد؟ جرایم رایانه ای بسیار متنوع هستند و مشاوره حقوقی می تواند در درک بهتر جرایم و مجازات ها کمک کند.
-
آیا هکرها واقعا قابل شناسایی و دستگیری هستند؟ پلیس فتا با بررسی جزئیات میتواند آی پی افراد و هکرها را شناسایی کند و در اولین فرصت نسبت به دستگیری آن ها اقدام کند.
-
انجام چالش های اینستاگرام می تواند از جرایم رایانه ای باشند؟ اگر چالش های اینستاگرام با محتویات مستهجن و ضد امنیت ملی همراه باشند از مصادیق جرایم رایانه ای محسوب می شوند.
-
مزاحمت در دایرکت و فرستادن پیام های غیر اخلاقی جرم است؟ مزاحمت در رایانه و فضای مجازی و یا نشر اکاذیب و محتویات مستهجن نیز مصداقی از جرایم هستند و قابل پیگیری خواهند بود.
-
آیا می توان از یک کامنت بد و توهین آمیز شکایت کرد؟ نوشتن کامنت و مطالب نامناسب و توهین آمیز در فضای مجازی مانند دنیای واقعی قابل پیگیری است.
ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید